Livetech

fi
 
 

Säästä ympäristöä
sekä aikaa, vaivaa ja rahaa

Suoja® on ekologinen vaihtoehto muoville biopolttoaineaumojen suojauksessa. Suoja® on ekologinen ja kokonaisedullinen ratkaisu, jota voivat hyödyntää mm. hakeyrittäjät, energiayhtiöt, puu- ja metsäteollisuus, jätekeskukset sekä kunnat ja kaupungit. Tuotteen koostumukselle ja suojausmenetelmälle on myönnetty patentti sekä hyödyllisyysmalli.

Käyttökohteet:

 • Hakeaumat
 • Sahanpuruaumat
 • Turveaumat
 • Kivihiiliaumat
 • Sekajäteaumat

Sellukuitu

Livetech hankkii sellukuidun Metsä Groupilta. Suoja®-tuotteessa käytetty sellukuitu kertyy selluteollisuuden sivuvirroista (esim. värivirheen vuoksi paperin tai pahvin valmistukseen kelpaamaton sellukuitu.)

Sidosaine

Suojassa käytetty sidosaine valmistetaan Suomessa. Sidosaine on tutkitusti turvallinen ympäristölle, ihmisille sekä lämpökattiloille. Sidosaineen koostumuksesta on 80 % vettä. Valmis seos sisältää minimissään 3 % sidosainetta.

Suoja® – helppo ja nopea levittää

Nestemäinen Suoja® levitetään auman päälle ruiskuttamalla sitä 0,5–2 cm paksuiseksi kerrokseksi. Turveaumojen suojaamiseen suosittelemme turvetyömaaolosuhteissa käytännöllisemmän pumppu/palovaunun käyttöä.

Seoksen valmistusaika on noin 20 minuuttia/säiliö. Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi suosittelemme Suojan levitystä lämpimällä ja kuivalla säällä. Menetelmä on perusteltua käytettäväksi yli 3 kk kestävään biopolttoaineen varastointiin.


Yksinkertainen menetelmä

 1. Säiliö täytetään vedellä esim. järvestä tai palokaivosta
 2. Veteen sekoitetaan kuiva sellukuitu
 3. Kun seos on sakeutunut, siihen lisätään sidosaine
 4. Suoja® ruiskutetaan polttoaineauman pinnalle ohueksi kerrokseksi (0,5–2 cm)
 5. Suoja® tarttuu auman pintaan ja kuivuu sääolosuhteiden mukaan muodostaen vedeltä suojaavan kerroksen, joka kestää vaihtelevat luonnonolosuhteet kuten vesisateen, tuulen ja lumikuorman
 6. Suojamateriaalia ei poisteta, vaan se palaa turvallisesti muun polttoaineen mukana

Suojausaineen ruiskutuksen suorittavat tehtävään valitut urakoitsijat. Livetech antaa tarvittavan teknisen asiantuntemuksen kalustoinvestointeihin sekä toimittaa tarvittavan sellun ja sideaineen.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, puhelin 050 499 9391 tai jätä yhteydenottopyyntö lomakkeella:

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.